fbpx
Hidroforaj

Alte tipuri de foraje

Foraje de monitorizare (foraje de mediu)

Aceste foraje de monitorizare sau foraje de mediu sunt solicitate preponderent de către agențiile de protecția mediului sau orice alta instituție sau companie privată care urmărește calitatea apelor subterane.

Sunt executate cu aceeași tehnică că forajele pentru apa dar la adâncime mai mica pe care se lasă un capac ușor demontabil din care se vor prelua din când în când probe de apa. Acestea se vor duce la laborator și vor fi analizate.

Din buletinul de analize a mostrelor de apă recoltate din foraj se pot deduce modificările care au avut loc în calitatea apei subterane astfel se pot lua masuri de siguranță pentru stoparea și prevenirea poluării.

Forajele de monitorizare sau de mediu au un caracter de periodicitate.

Alte-tipuri-de-foraje

Un foraj de monitorizare probabil nu va fi solicitat unei firme de panificație sau de transport însa cu siguranță el va fi cerut unei ferme de porcine sau unde sunt amplasate gropile de gunoi.

Explicația este simplă, fermele de animale reprezintă un pericol potențial de poluare pentru apa din pânza freatică subterană. Aceasta din urma va fi ușor de poluat și de contaminat dacă fermele de animale vor deversa necontrolat apele reziduale pline de dejecții.

Aceste foraje de monitorizare vizează și depozitele de deșeuri sau fabrici care folosesc substanțe periculoase cu riscul de deversare în apa subterană. Aceste companii au obligația de a executa și întreține astfel de foraje de monitorizare (de mediu).

Pentru a evita deversarea lor întâmplator a apelor cu dejecții sau reziduuri chimice, legislația de mediu a instituit controale periodice în zonele de acțiune ale fermelor de animale, gropilor de gunoi sau în alte locații care prezintă un risc major de poluare. Un foraj de monitorizare bine exploatat are rolul de a preveni aceste accidentele ecologice.

Cele mai recente lucrări au fost la groapa de gunoi din Oradea sau la fostul CET. nr 2 din Oradea unde se va construi un viitor parc industrial.

Pentru o ofertă de preț sau detalii vă rog să ne contactati telefonic sau pe adresa de e-mail!