fbpx
Hidroforaj

Denisipări/deznisipare și investigări foraje

Operația de deznisipare presupune eliminarea nisipului din puțul de apă cu ajutorul pompei mamuth/mamut.

După o perioadă îndelungată de exploatare a unui foraj se poate ca debitul de apă oferit de acesta să scadă din cauza colmatării filtrelor.

Ce este pompa mamuth/mamut? Pompa mamuth este formată dintr-un compresor de aer cu ajutorul căruia se va pompa apa cu nisip la suprafață. În engleză, tehnica aceasta de pompare se numește „air lift pump”.

Practic furtunul de aer este conectat la capătul unui tub pvc sau tub pehd. Acesta este introdus în put până pe fundul acestuia. Aerul intră cu presiune prin furtunul de aer și iese prin tubul pvc sau pehd.

Datorită presiunii, aerul aduce la suprafață apă ce conține particule fine de nisip. Procedeul durează intre 1 zi și 1 săptămână în funcție de granulometria nisipului.

După acesta operațiune măsurăm și un nivel static și dinamic al forajului.

Compania noastră Hidroforaj vine în ajutorul clientului cu o gamă larga de compresoare marca Ingersoll Rand sau Demag de producție germană cu ajutorul cărora putem executa aceste denisipari/deznisipări ale forajelor oriunde în tară.

De asemenea apar momente în care clienții ce dețin un put ce nu mai poate fi exploatat, doresc să afle motivele respective. Astfel, înainte de a lua o decizie, compania noastră Hidroforaj împreună cu colaboratorul nostru Geofizician vă putem ajuta cu măsurători geofizice ale forajului sau filmarea forajului. După vizionarea imaginilor din foraj, se poate observa și stabili o rezolvare pentru starea tehnică a acestuia.

Se poate observa prin filmarea forajului starea coloanei din PVC sau de metal, straturile de filtru cât și diverse obiecte ce pot pune în pericol buna funcționare a forajului.

Pentru o ofertă cât mai exactă, vă rugăm să ne contactați telefonic 0755 59 67 19 sau 0744 53 79 01