fbpx
Hidroforaj

Foraje pentru apă potabilă

După cum știți și dumnevoastră, puțurile de apă pot fi de doua tipuri:
a) puțuri de mică adâncime sau fântâni
b) puțuri de medie/mare adâncime

În cazul celor dintâi apa poate fi obținută foarte ușor, dar impuritățile pot ajunge la fel de ușor în apă astfel încât există un risc serios de contaminare sau apa să fie dură.

Foraje pentru apă potabilă
Forajele pentru irigații
Foraje pentru alimentare cu apă pentru primării, sate, comune
Foraje pentru fermele de animale
Alimentare pentru spălătorii auto

Pentru puțurile de mare adâncime nu există risc de contaminare, ele neavând impurități organice.

În activitatea noastră de peste 20 și ceva de ani am urmărit să ne specializăm pe a 2 categorie de foraje, cele de medie și mare adâncime.

Avem executate mii de foraje pentru apă potabilă și adaptăm soluția necesară pentru fiecare caz în parte, oferim consultantă, proiectare, execuție și garanție.

Un foraj pentru o casă are nevoie de un studiu hidrogeologic și să capteze apa dintr-un acvifer de medie adâncime, cât mai bună, deci o izolare a acviferului freatic plin de impurități este cel mai important lucru.

Un foraj pentru o firmă are nevoie tot de un studiu hidrogeologic dar și de aviz de la Apele Române iar realizarea lui se face la o adâncime mai mare ceea ce presupune materiale mai rezistente.

Un foraj pentru irigații trebuie să reușească să preia toată apa disponibilă din acvifer iar construcția forajului trebuie să aibă diametru mare de săpare, filtre tip Johnson cu suprafață activă mare, peste porozitatea stratului acvifer.

De aceea am decis să vă prezentăm aici etapele pe care le parcurgem la fiecare foraj pentru ca la final să le oferim beneficiarilor noștri apa pură dorită:

 1. În primă instanță consultantă telefonică oferită de către administratorul companiei Hidroforaj pentru a afla unde se dorește execuția forajului (ce oraș,județ), cu ce scop se face forajul și debitul de apă dorit de către beneficiar.
 2. Se stabiliește o întâlnire și se merge la fața locului unde ne consultăm și cu inginerul nostru geolog, specializarea hidrogeologie pentru a găsi soluția optimă pentru cerința clientului (se stabilește adâncimea forajului, modalitatea de execuție, diametrul de săpare, diametrul de tubare, pietrișul mărgăritar-dacă deja sunt informații despre zonă, modalitatea de izolare a stratelor contaminate, modalitatea de curățare și limpezire a forajului, tipul de teste de pompare, raport final, grafic de execuție, condiții de plată).
 3. Se prezintă o ofertă de preț pentru posibilul foraj și dacă totul este în regulă se semnează contractul care va include toate clauzele discutate dar și programarea execuției forajului.
 4. Mobilizare instalație de foraj și anexe.
 5. Săpat gaură de foraj conform cu metodologia stabilită: în sistem uscat cu coloană de protecție / cu circulație directă cu noroi de foraj sau aer comprimat / cu circulație inversă etc.
 6. Efectuat măsurători geofizice în gaura de sondă pentru identificarea stratelor acvifere.
 7. Stabilire program de tubaj (alegere interval cu filtre și dimensiuni fante în funcție de granulometria stratului acvifer).
 8. Montare centrori pentru poziționarea corectă a tubulaturii de PVC în gaura de sondă.
 9. Tubat coloană PVC cu fante tip screen (suprafață activă 4-7%) sau fante tip Johnson (suprafață activă 20-30%) iar la unele lucrări de importantă majoră se tubează cu filtre de INOX.
 10. Introdus pietriș mărgăritar, sort special, cuarțos, pentru filtrare nisip și alte impurități.
 11. Introdus dop izolator format din peleți bentonitici sau dop de lapte de ciment.
 12. Liftat cu compresor și pompă mamuth până la limpezirea apei. În funcție de importanta forajului se vor face pistonări pe secțiuni de filtre sau spălări cu tripolifosfat.
 13. Se determină parametri hidrogeologici ai acviferului și stabilirea debitului optim de exploatare precum și adâncimea de lansare a pompei submersibile finale.
 14. Sterilizarea forajului cu soluție pe bază de clor pentru eliminarea bacteriilor unde se cere.
 15. Prelevat probă apă și analizat în laborator acreditat la cerere.
 16. Demobilizat instalație de foraj și anex.
 17. Predat raport final (schiță forajului, calcul debit optim de exploatare,nivelul static și nivelul static dar și instrucțiuni privind tipul pompei submersibile și adâncimea de introducere în foraj).
 18. Eliminare fluid de foraj, eliminat detritus și astupare batale.

Garanția pentru bună funcționare a forajelor echipate conform specificațiilor date de către noi este de 4 ani.La forajul puțurilor de apă folosim doar tuburi albastre, tuburile albastre sunt fabricate special pentru apă potabilă.

Forajele de apă pe care le executăm, sunt realizate în funcție de cerințele clientului sau a geologiei terenului. Astfel, prețul practicat de noi, diferă în funcție de relief, diametrul tubulaturii, utilaj sau procedeul prin care se forează. Pentru o ofertă cât mai exactă, vă rugăm să ne contactați telefonic!