În anul 1982 un viitor anteprenor pe nume Roșu Neculae termină facultatea la Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti. După terminarea absolvirii el este repartizat la schela de foraje pentru extracția petrolului din Oradea.

În perioada 1982-1996 a lucrat la acesta schela ca inginer mecanic pentru executarea forajelor și evident din dorinta de a evolua și a creste in domeniul de activitate a avansat pe parcurs. Forajele din această perioadă erau executate la adâncimi între 200 și 4500 de metri. Exemplu de schele sunt cele din Tinca (200 de metri), Abramut (1800 metri) sau cea din Sarasau (4500 metri) lângă Sighetul Marmației. Toate acestea erau exploatate pentru a extrage zăcămintele de petrol din scoarța terestră.

La un moment dat văzând ca nu se mai investește în învestigarea zăcămintelor de hidrocarburi sau în cercetare fapt care a dus și la vânzarea resurselor romanești (Petrom) către OMW Grup a plecat din acestă firmă. În anul 1996 a apărut societatea comercială S.C. Prodcom Dorela S.R.L. În faza inițială firma a achiziționat bascule sau buldoexcavatoare, utilaje pentru meniul constructiilor dar și o mașină de foraj tip romanească dată în chirie din Bacău. Având o singură mașină de foraj pentru apă potabilă și văzând ca e un segment de nișă am început să executăm lucrări în acest domeniu; așa a apărut prima firmă de foraje din zona de Bihor și din Oradea desigur.

Cu dorința de dezvoltare tot mai mare am ajuns să creștem de la o singură mașină de foraj și aceasta în chirie inițial să ne dezvoltăm și să ajungem la 6 mașini de foraj. În timp firma s-a axat doar pe acest domeniu de activitate evident văzând posibilitatea de creștere continuă și asigurând foraje la adâncimi de pana la 400-800 de metri. Toate acestea nu pot funcționa fără o colaboare cu un geofizician care asigură geofizica fiecărui foraj în parte pentru a asigura un debit constant de apă și a putea vizualiza unde sunt cele mai bune straturi de apă.